Business artikler

Mange forskellige typer af HR-konsulenter til at hjælpe dig i din virksomhed

Det bliver mere og mere populært at anskaffe sig en ekstern HR-konsulent til at hjælpe sig med human ressources arbejdet i virksomheden. Dette er særligt vigtigt og brugbart, hvis der er tale om en mindre virksomhed, som ikke har sin egen HR-afdeling.

HR-konsulenten hjælper med en masse typer af gængse HR-opgaver, som f.eks. hjælp til ansættelseskontrakter, lønforhold, HR-jura og meget andet. Men faktisk findes der et stort antal af forskellige typer af HR-konsulenter, som kan hjælpe dig med forskellige HR-opgaver i din virksomhed.

De forskellige typer af HR-konsulenter

Hvis du har brug for hjælp til HR-arbejde af mere generel karakter, så kan en HR-generalist typisk være god til at hjælpe dig med langt de fleste problemstillinger, som du kan støde på i din virksomhed. Her er der tale om den klassiske og traditionelle ”HR-konsulent”, som hjælper dig med alt fra ansættelseskontrakter, rekruttering og til fastholdelse af medarbejdere.

Dog kan det være, at du har brug for en mere forretningsorienteret HR-specialist, og her kan en ekstern HR-business partner være det rette valg. Du kan også vælge at få HR-ledelseskompetence ved at hyre en ekstern HR-manager eller HR-chef på kontraktvilkår. Fordelen er her, at du får en erfaren leder til at træffe de svære beslutninger, men som ikke er permanent ansat i virksomheden.

Derudover kan det også give mening at insource en egentlig HR-recruiter eller -rekruttør til at hjælpe med at headhunte og ansætte den rette kandidat til lige netop den stilling, som du har slået op i din virksomhed. For mange virksomheder giver dette rigtig god mening at bruge penge på, da det kan være rigtigt dyrt at ansætte den forkerte kandidat!

Man plejer at sige, at der kan gå helt op til et år, før en nyansat er kørt ind i stillingen og kan skabe indtjening og omsætning for virksomheden. Hvis der så er tale om en kandidat, som forlader stillingen allerede efter kort tid, så har du brugt tid og ressourcer på vedkommende – og pengene vil være tabt! Dette ville en HR-rekruttør kunne forebygge ved at finde den rette kandidat for dig til start.

Hvilken konsulent skal du vælge?

Hvilken type af HR-konsulent, som du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvilken type af HR-opgave, som du skal have hjælp til. Hvis du blot skal bruge en HR-konsulent til at matche de mere generelle HR-opgaver, så kan en HR-generalist helt sikkert klare jobbet for dig.

Hvis du har brug for at ansætte nye medarbejdere, kan du også overveje at hyre en HR-rekruttør til opgaven. Hvis du søger en senior HR-manager, så har du også denne mulighed. Husk, at du altid kan finde den rette eksterne HR-konsulent i et dedikeret HR-firma – følg blot linket og læs mere!

Vi håber, at du har lært mere artiklen, og at du finder den rette HR-konsulent til dit firma!